Sunday, March 04, 2007

regi

http://video.mome.hu/content/view/125/152/lang,hu/

MTA SZTAKI interaktív médiainstallácója a Csodák Palotájában, 2006. január 20.

http://www.sztaki.hu/varazstukor/galeriak/index.php?cat=2&term=&page=12

„A bemutatásra kerülő elektronikus tükörsor mindhárom darabjának technológiája világpremier. Eddig sehol a világon nem létezik a kiállított vizuális technológiák, valós idejű reprezentációja.

Az elektronikus tükörsor különleges módon mutatja be a valóságot. Központi eleme az idővel és a térrel való játék. E médiaművészeti alkotásban, amelyet a látogató a saját mozgásával hoz létre, olyan jelenségeknek lehetünk szemtanúi, amelyeket a valós idejű digitális technológia nélkül nem tapasztalnánk meg.

Az installáció célja a játékos, könnyed alkotás lehetőségének bemutatása, amely példát nyújt a természetesen létrejövő Ember-Gép együttműködésre.

Az első tükör képes láthatatlanná, áttetszővé tenni a testünket. A test mögött lévő környezet üvegszerűen tetszik át, míg a nem kitakart területek élesek maradnak. A második egy idő-tükör, amely a régóta ismert és célfotók készítésére használt réskamera analóg-filmes technológiáját ülteti át digitális környezetbe. A kétdimenziós virtuális térben az egyik dimenzió az időbeni folyamatokat tükrözi vissza, így a negyedik dimenzió válik láthatóvá. A harmadik tükör, egy digitális torzító tükör, mely a mozgással párhuzamosan több irányban képes eltorzítani és megsokszorozni a testet.”

A Varázstükör alkotói: MTA SZTAKI Médiatechnológia Csoport http://www.sztaki.hu/department/MTG/

Koncepció, rendszertervezés, programfejlesztés és design: Kiss Gergő, mérnök-informatikus;

Sárosi Anita, vizuális kommunikációtervező-, médiaművész; http://www.sztaki.hu/providers/sa/sarosi.html

http://www.colorbar.hu/

http://www.sztaki.hu/providers/sa/nezopont/

Vicek Viktor multimédiafejlesztő, VJ, hangmester






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?